Esteettömät reitit 2021-05-26T12:25:43+00:00

Esteettömät reitit

Hossan luontopolusta noin 500 m on pyörätuolilla ja lastenrattailla kuljettavaa kivituhka- ja lankkupolkua. Polun varrella on laitureita, sääkatos tulentekopaikkoineen sekä tilava, suuremmillekin ryhmille sopiva Huosilammen laavu. Laavulla on tulentekopaikka, takka, ruokailutilaa ja inva-käymälä. Luontopolku lähtee luontokeskuksen läheltä.

Yksi Hossan kauneimmista paikoista on Muikkupuro. Sinne johtaa 1,5 km pitkä esteetön polku, Muikkupuron mutka. Reitti lähtee Hossalaislammen pysäköintipaikalta ja vie Muikkupuron laavulle. Ennen Muikkupuroa on jyrkkä mäki, jossa pyörätuolissa istuva tarvitsee avustajan. Pysäköintipaikalla ja laavun luona on esteettömät käymälät.

Lihapyörteen pysäköintipaikalta johtaa 200 m pitkä esteetön reitti Lihapyörteen laavulle. Laavun edustalla olevalta suurelta laiturilta voi kalastaa pyörätuolissa istuvakin. Sekä pysäköintipaikalla että laavulla on liikuntaesteisille soveltuvat käymälät. Lihapyörteen laavu sijaitsee Värikalliolle vievän reitin varrella, mutta muutoin reitti Värikalliolle ei ole esteetön.

Kuvagalleria